Afzinkkelders als ideale oplossing

Waarom een afzinkkelder?

Een afzinkkelder is een ideale oplossing wanneer er weinig werkruimte is om een kelder te bouwen. Bij een afzinkkelder worden de wanden namelijk bovengronds gestort. Ook kunnen afzinkkelders geïsoleerd worden, zowel de wanden als de bodem. Staat de afzinkkelder op het juiste peil? Dan wordt de betonvloer gestort.

Al deze mogelijkheden worden door onze eigen ervaren kelderbouwers gerealiseerd. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden. Wij adviseren u graag.

Offerte aanvragen            Over ons  

Werkwijze afzinkkelders

Nadat de wanden van de afzinkkelder bovengronds gestort zijn, moet het beton uitharden. Na voldoende uitharding van de wanden (dit kan enkele weken duren) beginnen we van binnenuit de ruimte voor de afzinkkelder de grond weg te graven. Door het gewicht van de kelderwanden voor de afzinkkelder zakt deze langzaam naar het gewenste peil.

Door deze werkmethode kan een afzinkkelder veel dichter naast een bestaand gebouw gebouwd worden. Er hoeft namelijk geen talud gegraven te worden voor de afzinkkelder.

Onder in de wand wordt een stekkenbak aangebracht om wand en vloer aan elkaar te koppelen, en een zwelband voor waterdichtheid. Ook kunnen afzinkkelders geïsoleerd worden, zowel de wanden als de bodem. Staat de afzinkkelder op het juiste peil? Dan wordt de betonvloer gestort.

Contact            Over ons  

Deze website gebruikt cookies om ervoor te zorgen dat u de beste mogelijke ervaring krijgt op deze website. Lees meer